Organizacja ślubu w Piekarach Śląskich - Łaziskach Górnych - Aneta ♡ Marek
Jak zaplanować ślub w stylu boho & glamour
Planowanie > ślub > wesele
Anecie i Markowi miałam przyjemność towarzyszyć od momentu zaręczyn w pięknych krajobrazach Hiszpanii. Wtedy jeszcze nic nie wskazywało, że będę miała zaszczyt towarzyszyć im podczas ich wyjątkowego dnia. Wspólne planowanie ślubu i wesela wystartowało po wybraniu lokalu, Rezydencji Luxury Hotel w Piekarach Śląskich. Razem z florystką Sylwią z Pracowni Florystycznej Kurdybanek rozpoczęliśmy współpracę, starając się przełamać nieco styl glamour sali, dodając odrobinę dodatków boho w całość koncepcji. Motywem przewodnim ślubu i wesela były piwonie w kolorze amarantowym oraz kryształ, srebro i transparentność. Piękne świeczniki ozdobione zostały zwisającymi kompozycjami kwiatowymi, na stołach pojawiły się szklane, transparentne ramki z numerem oraz suszem roślin i kwiatów. Podobne znalazły się na barze z listą drinków, który jakże chętnie odwiedzali zaproszeni na wesele Goście oraz przy fotobudce (wykorzystanie instaxa oraz personalizowanej księgi gości), z instrukcją. Plan stołów analogicznie wykonany – srebrna, dwustronnie szklana ramka z sercem utworzonym z geometrycznych kawałków, drukowane na pergaminowych papierze. Dodatkowo w holu czekała na gości rama z lustrem z wypisanym przywitaniem. Liczne lampiony z wykorzystaniem świec w przewodnim kolorze (planowanie tej części wesela zabrało najwięcej czasu, ze względu na trudno dostępny kolor) oświetlały, hol, korytarz oraz taras, przyozdobione kwiatami oraz wstążką. Razem z florystką postawiłyśmy na niebanalną aksamitkę oraz woskowany sznurek – wykorzystany również w winietkach połączonych z menu. Poza salą zadbałyśmy też o wybranie i przystrojenie pudełka na obrączki (na ten designerski, ślubny dodatek czekaliśmy dobry miesiąc! pudełko pochodzi aż z Rosji), wejścia i samochodu, bukiet, wianki, przypinki (cała zasługa dla Sylwii) oraz konfetti, balony, którymi udekorowana została sala weselna – przeznaczone do “uwolnienia” podczas zdjęcia grupowego, a także upominki dla Gości weselnych – herbatę w fiolkach (z kwiatami piwonii i róży, jak kwiaty wykorzystane w bukiecie), wersja dla dzieci – kolorowe cukierki oraz upominki dla rodziców – kompozycja kwiatowa w szkle i fotoalbum.
Całość zwieńczyły pudełka ze zdjęciami przygotowane w późniejszym czasie dla rodzin, z wykorzystaniem podobnych materiałów.
Aneto, Marku, dziękuję za zaufanie jakim mnie obdarzyliście. Planowanie całej uroczystości, a później koordynowanie wesela, było dla mnie zaszczytem i nieocenionym doświadczeniem. Dzień Waszego ślubu będę wspominać z wyjątkową radością, mimo początkowego ogromnego stresu i poczucia odpowiedzialności, żeby wszytko było jak trzeba.
Dziękuję Be Mine Weddings oraz Pieczko&Pietras Fotografia za piękne reportaże oraz Kurdybanek Pracownia Florystyczna za miłą i udaną współpracę podczas planowania ślubu.